Μεταδίδοντας “χαρά” μέσα από το όνομα και την ταυτότητα ενός fitness studio

SEROTONING

S & Team - Serotoning

H ιστορία

Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες γυμναστήρια και fitness studio στην Αθήνα. Το θέμα είναι πώς θα μπορέσει κανείς να διαφοροποιηθεί.  Και η απάντηση ήταν να δημιουργηθεί ένας χώρος αρκετά προχωρημένο για την εποχή του. Ένα fitness studio που προσφέρει αποκλειστικά μαθήματα Real Ryder και Functional Training, στα οποία μπορεί να συμμετάσχει κανείς κάνοντας online κράτηση της θέσης του. Όταν ολοκλήρωσε το business plan του, ήρθε στο γραφείο μας για να ζητήσει βοήθεια με το branding του εγχειρήματός του.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Επιλογή Ονόματος, Δημιουργία Tagline, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Σχεδιασμός Εικονογραμμάτων, Σήμανση, Συγγραφή Κειμένων, Φωτογράφιση, Σχεδιασμός προωθητικού υλικού
S & Team -

Το όνομα

Το όνομα που δώσαμε στο fitness studio προκύπτει από το συνδυασμό των λέξεων ΄serotonin’ και ‘toning’ (= τονώνω – γυμνάζω). Η σεροτονίνη, γνωστή και ως ‘ορμόνη της ευτυχίας’ παράγεται φυσικά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει αποδειχθεί ότι η γυμναστική αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό μας, η οποία μας κάνει κατ’ επέκταση πιο χαρούμενους. Με λίγα λόγια, το όνομα συμπυκνώνει το όραμα του πελάτη για τη δημιουργία ενός χώρου, ο οποίος προσφέρει αποτελεσματική γυμναστική, κάνοντας την καθημερινότητα των πελατών του πιο ευχάριστη. 

Το λογότυπο & η οπτική ταυτότητα

Ο σχεδιασμός του λογοτύπου βασίστηκε στη μοριακή δομή της σεροτονίνης, η οποία με σχεδιαστικές παρεμβάσεις παραπέμπει σε στατικό ποδήλατο, δεδομένου ότι το Real Ryder Cycling αποτελεί ένα από τα βασικά μαθήματα που προσφέρει το studio. Το βασικό χρώμα της παλέτας είναι το κίτρινο, το οποίο αποπνέει μία αίσθηση ενέργειας και ευτυχίας ενώ η στρογγυλεμένη γραμματοσειρά υπογραμμίζει τη φιλική φιλοσοφία του studio. Όταν ολοκληρώθηκε το στάδιο της ονοματοθεσίας και του λογοτύπου, δημιουργήσαμε την οπτική ταυτότητα του studio και επίσης δημιουργήσαμε μηνύματα σύμφωνα με το brandvoice του studio για τους χώρους και τα t-shirt των trainers. Είναι αλήθεια ότι κάποια projects σε κάνουν να χαμογελάς. Το serotoning είναι σίγουρα ένα από αυτά.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -