Η ανάδειξη της διαρκούς μάθησης, μέσα από το σχεδιασμό εντύπου μιας ιδιωτικής σχολής

I. M. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

S & Team - I. M. Παναγιωτόπουλος

Η ιστορία

Η σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλος, διαθέτει ιστορία 125 ετών στο χώρο της εκπαίδευσης και της δημιουργικής μάθησης, και φροντίζει να συμβαδίζει με τις ανάγκες των εποχών και την εξέλιξη των μαθητών ανά τα χρόνια. Αυτή η ανάγκη, οδήγησε την οικογένεια Παναγιωτόπουλου στο γραφείο μας, ώστε να δούμε πώς ακριβώς θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε το σχολείο στο κοινό του. Το ζητούμενο ήταν να αναδείξουμε την ποικιλία των δραστηριοτήτων, τη δυναμική παρουσία του σχολείου στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά και τη φιλοσοφία των καθηγητών για ένα δημιουργικό, ευχάριστο και αποτελεσματικό μάθημα.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Σχεδιασμός εντύπων, Σχεδιασμός info graphics, Δημιουργία κειμένων
S & Team -

Η δημιουργία εντύπου

Σχεδιάσαμε ένα έντυπο ειδικού μεγέθους, βασισμένο σε ένα ιδιαίτερο concept. Αυτό της ανάπτυξης της γνώσης και της προσωπικότητας ενός παιδιού, σε παραλληλισμό με το σπόρο που με την κατάλληλη φροντίδα γίνεται δέντρο. Προσθέσαμε στο έντυπο τις ενότητες που αφορούσαν σε κάθε τάξη, δραστηριότητα και ηλικιακή ομάδα παιδιών. Επιπρόσθετα, δημιουργήσαμε infographics, τα οποία αναδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τα απαραίτητα στοιχεία που θα έπρεπε να γνωρίζει κάθε γονιός για τα προγράμματα.
Πραγματοποιήθηκε μια επαγγελματική φωτογράφιση στο σχολικό χώρο, μέσα από την οποία ήταν φανερή η διάθεση των μαθητών αλλά και η ποικιλία των δραστηριοτήτων που μπορούν να παρακολουθήσουν. Το έντυπο, είναι γεμάτο από τις φωτογραφίες και από κείμενα που αναπαριστούν και επεξηγούν το ρόλο της σχολής στη διαμόρφωση του παιδικού χαρακτήρα, αλλά και διεξοδικά τις δραστηριότητες και τα τμήματα εκπαίδευσης που συμμετέχει κάθε παιδί. Στο βασικό έντυπο, προστέθηκαν ακόμη 4 μικρότερα έντυπα, τα οποία διαθέτουν διαδοχικά μεγέθη και διαφορετικά χρώματα, ώστε να είναι φανερή η ηλικιακή διαφορά και τα στάδια της μάθησης, από την προσχολική αγωγή μέχρι το λύκειο.Σε αυτά, αναγράφονται τα οφέλη που προσφέρει η φοίτηση στο σχολείο αυτό, σε κάθε τάξη, αναλυτικά. Η δημιουργία των εντύπων αυτών είναι βασισμένη στο concept του σπόρου του φυτού, που μεγαλώνει και γίνεται δέντρο, θέλοντας έτσι να παραλληλίσουμε το γεγονός πως τα παιδιά «μεγαλώνουν»στο σχολείο, ενώ μαθαίνουν.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -

Testimonials

Η S & Team κατάφερε να αποτυπώσει σε ένα έντυπο τη φυσιογνωμία ενός σχολείου με ιστορία 130 ετών, που αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Εγχείρημα ευαίσθητο και απαιτητικό. Με τη βοήθεια των συνεργατών της S & Team ετοιμάσαμε για τους γονείς που επισκέπτονται πρώτη φορά τη Σχολή μας ένα Welcome Pack περιεκτικό, σύγχρονο, αντιπροσωπευτικό του ιδιαίτερου

ύφους και της φυσιογνωμίας του εκπαιδευτικού οργανισμού μας. Με την καθοδήγησή τους αναζητήσαμε και αναδείξαμε τα στοιχεία εκείνα που διαφοροποιούν το Σχολείο μας και διαμορφώνουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους.

Ζέφη Τρέσσου – Παναγιωτοπούλου
Φιλόλογος, Υποδιευθύντρια του Λυκείου της Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου