Επαναπροσδιορίζοντας την αξία ενός boutique τυπογραφείου με περισσότερα από 60 χρόνια ιστορίας

ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΞΙΩΝ

S & Team - Εκτυπωτική Αξιών

Η ιστορία

Με την Εκτυπωτική Αξιών γνωριζόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια. Για την ακρίβεια συνεργαζόμαστε και την εμπιστευόμαστε για την εκτύπωση projects που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια. Η Εκτυπωτική Αξιών αντιπροσωπεύει αυτό που θα ονόμαζε κανείς ‘boutique τυπογραφείο’, με περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας. Οπότε όταν πριν από κάποιο διάστημα μας ανακοίνωσαν ότι θα μας αναθέσουν τον επανασχεδιασμό του λογοτύπου και της οπτικής ταυτότητάς τους, δεν μπορούσαμε να κρύψουμε τη χαρά μας. 

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Συγγραφή Κειμένων, Σχεδιασμός προωθητικού υλικού
S & Team - Λογότυπο τυπογραφείου

Το λογότυπο & η οπτική ταυτότητα

Το σήμα του λογοτύπου προκύπτει από το συνδυασμό των αρχικών γραμμάτων ‘Ε’ και ‘Α’ της Εκτυπωτικής Αξιών, σχηματίζοντας το σύμβολο ampersand. Η απόφασή μας να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που παραπέμπει σε ampersand βασίζεται στην πολύχρονη ιστορία της εταιρίας, η οποία στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της χρησιμοποιούσε μεταλλικά τυπογραφικά στοιχεία. Σε μία εποχή που ακόμη η τέχνη της τυπογραφίας ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτήν της εκτύπωσης. Πέρα από την ιστορία και τον ενδιαφέροντα χαρακτήρα του συμβόλου, το ampersand συμβολίζει τη λέξη ‘και’, υπονοώντας το πλήθος των υπηρεσιών που προσφέρει το τυπογραφείο. Παράλληλα, η χρήση των γραμματοσειρών δίνει μία αίσθηση μοντέρνου – κλασικού.
Οι διάφορες εφαρμογές της οπτικής ταυτότητας της εταιρίας αποτέλεσαν μία καλή αφορμή για να αναδείξουμε τις ιδιαίτερες τεχνικές της Εκτυπωτικής Αξιών. Όπως για παράδειγμα, τη χρήση foil μέσω των επαγγελματικών καρτών και την τεχνική letterpress και αναγλυφοτυπίας στο εξώφυλλο των σημειωματάριων της εταιρίας. Στο σύνολο το λογότυπο σε συνδυασμό με τις εφαρμογές δίνει την αίσθηση μίας εταιρίας με ιστορία και σύγχρονη οπτική.

S & Team - Λογότυπο τυπογραφείου
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για τυπογραφείο

Testimonials

Με την S & Team συνεργαστήκαμε πρώτα ως προμηθευτές. O Βαγγέλης και η πάντοτε εξαιρετική ομάδα του, μας εμπιστεύθηκαν πολλές εκτυπωτικές εργασίες του γραφείου. Σιγά-σιγά, προέκυψε η ανάγκη να δούμε και εμείς ως τυπογραφείο πού κατευθυνόμαστε και έτσι γεννήθηκε το νέο λογότυπο της Εκτυπωτικής Αξιών που οδήγησε στο συνολικό rebranding μας.
Η S & Team, δούλεψε πολλούς μήνες πάνω στο έργο μας, με πολλή έμπνευση, φρεσκάδα επαγγελματισμό και άπειρη φροντίδα. Είδε με καθαρή ματιά τη δουλειά μας και ανέδειξε

πολλές δυνατότητές μας. Το feedback που πήραμε από τους πελάτες και τους προμηθευτές μας, ήταν και είναι εντυπωσιακό! Είναι ένας πολύτιμος συνεργάτης, με πολλές αρετές, δυναμισμό, ταλέντο, φρεσκάδα, ζωντάνια, συνέπεια, ειλικρινή αγάπη για το αντικείμενο που υπηρετεί και τους ανθρώπους που συνεργάζεται.
Εύχομαι για πολλά ακόμη χρόνια αγαπητικής συνεργασίας!

Ελευθερία Μπαλκογιαννάκια
Εκτυπωτική Αξιών