Νέα οπτική ταυτότητα για μια εταιρία με παράδοση στον καφέ

NEKTAR

S & Team - Nektar

Η ιστορία

Για την Nektar ο καφές είναι οικογενειακή υπόθεση. Ακολουθώντας την επιτυχημένη οικογενειακή συνταγή από το 1951, έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη και εμπιστοσύνη των πιο απαιτητικών καταναλωτών καφέ. Η εταιρεία επιθυμούσε να αλλάξει την εικόνα της έτσι ώστε να αντικατοπτρίζονται σε αυτήν οι αξίες και η άριστη ποιότητα των προϊόντων της. Αναλάβαμε να επανασχεδιάσουμε την οπτική ταυτότητα της Nektar με στόχο να φέρουμε μια εταιρία με ιστορία, στο σήμερα.

Υπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Συγγραφή Κειμένων
S & Team -
S & Team -

Λογότυπο

Η sans-serif τυπογραφία με πεζούς χαρακτήρες υποδεικνύει το προσιτό χαρακτήρα του brand, ενώ ο γεωμετρικός σχεδιασμός των τυπογραφικών στοιχείων προσδίδει διαχρονική αξία. Τέλος, ο γραφισμός στο Κ παραπέμπει στη φιλικότητα που χαρακτηρίζει το brand.

Εταιρική Ταυτότητα

Για να αποτυπώσουμε τον εξωστρεφή και φιλικό χαρακτήρα του brand επιλέξαμε το κίτρινο ως πρωτεύων χρώμα με παραπομπή στην ενέργεια το άρωμα και την ζεστασιά, όπως αυτή του φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ. Η ελεύθερη γραφή αποτέλεσε την κεντρική ιδέα για το σχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας.
Χειρόγραφη τυπογραφία, εικονογραφήσεις σε στυλ ελεύθερης γραφής και μια ζωηρή παλέτα χρωμάτων, συνθέτουν το προφίλ ενός brand το οποίο είναι φιλικό, καθημερινό και προσεγγίσιμο. Αντλώντας έμπνευση από συσκευασίες εποχής, επιλέξαμε μια monospace γραμματοσειρά για την επικοινωνία, η οποία σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία, αποφέρουν μια οπτική ταυτότητα με vintage επιρροές, δοσμένη στο σήμερα. Μέσα στο πλαίσιο του σχεδιασμού, δημιουργήσαμε το βασικό motto του brand, ‘’Family bound by coffee”, καθώς και μια σειρά μηνυμάτων, θέλοντας να τονίσουμε την οικογενειακή φιλοσοφία και τις αξίες που χαρακτηρίζουν το brand.
Τέλος, μια σειρά ειδικών χαρτιών επιλέχθηκε για την αποτύπωση των εφαρμογών, με βασική τεχνολογία εκτύπωσης το emboss, δίνοντας έμφαση στη βασική αξία που καθοδηγεί την μάρκα τόσα χρόνια.

S & Team -

Επετειακό Κουτί

Με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την ίδρυση της Nektar μας ζητήθηκε να σχεδιάσουμε μια επετειακή συσκευασία. Με αναφορά τις τσίγκινες συσκευασίες εποχής, επιλέξαμε να αποτυπώσουμε την ιστορία της εταιρείας, σε μορφή timeline περιμετρικά ενός μεταλλικού περιέκτη. Με την περιστροφή του κουτιού μπορείς να δεις όλη τη πορεία εξέλιξης της εταιρείας από το έτος ίδρυσής της έως σήμερα. Το κουτί συνδυάζει στοιχεία της παλαιότερης αλλά και της νέας ταυτότητας.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -