Αξιοποιώντας τα στοιχεία της μοναδικής τοποθεσίας για την δημιουργία ταυτότητας ενός Ελληνικού εστιατορίου

ΑΛΩΣ

S & Team - άλως

Η ιστορία

Το ξενοδοχείο Ostria Inn στη Νάξο μας προσέγγισε για να δημιουργήσουμε ένα brand που θα ανεξαρτητοποιήσει το εστιατόριο του και θα εκφράζει τη δημιουργική προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας, τη φιλοξενία και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.

 

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Ονοματοδοσία, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Tagline, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Σήμανση
S & Team -
S & Team -

Το όνομα

Για το εστιατόριο που αυτονομείται από το ξενοδοχείο Ostria Inn και εξελίσσεται σε μία νέα εκδοχή του εαυτού του, οραματιστήκαμε έναν κύκλο που κλείνει και ανοίγει στη θέση του ένας καινούριος: ἅλως. Δηλαδή, ο κύκλος φωτός γύρω από τη Σελήνη ή τον Ήλιο. Το όνομα παραπέμπει σε έναν κύκλο που θα μπορούσε να συμβολίζει τη διαρκή κίνηση και εξέλιξη της γης και του ανθρώπου, έναν κύκλο μίας παρέας ή ένα πιάτο ποιοτικού φαγητού που προσφέρει απόλαυση. Διατηρήσαμε την δασεία, θέλοντας να εστιάσουμε στην ελληνικότητα και τοπικότητα του φαγητού, καθώς και τη βαθιά παράδοση της οικογένειας που υπάρχει πίσω από το εστιατόριο.

Το λογότυπο και η οπτική ταυτότητα

Προκειμένου να οπτικοποιήσουμε την ταυτότητα του εστιατορίου, εμείναμε στην ιδέα του κύκλου. Δημιουργήσαμε ένα λογότυπο με διπαχίες και καμπύλες για να μεταδώσουμε, από τη μία πλευρά, τη σταθερότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης με ρίζες στην παράδοση και, από την άλλη πλευρά, ένα βλέμμα προς το μέλλον, με κομψότητα. Το εστιατόριο ἅλως είναι ένας προορισμός δίπλα στη θάλασσα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το γεύμα του. Για να μεταφέρουμε αυτή την αίσθηση, δώσαμε σε κάθε γράμμα τον χώρο του και χρησιμοποιήσαμε γήινους τόνους, παραπέμποντας στην ιστορικότητα της τοποθεσίας. Το λογότυπο ολοκληρώνεται με τις γραμμές του φωτεινού κύκλου που εκτείνονται, όπως και το ίδιο το ἅλως αναπτύσσεται και προσκαλεί τους επισκέπτες του στον κύκλο του.

 

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -