Δημιουργική προσέγγιση για μια εταιρία που οργανώνει μοναδικές αναμνήσεις

ODE

S & Team - ODE

Η ιστορία

Μετά από 28 χρόνια στο χώρο της μόδας, η δημιουργός της εταιρίας μας προσέγγισε με σκοπό να την βοηθήσουμε στο ξεκίνημα της νέας της πορείας, στον χώρο των event. O στόχος της ήταν να δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις στους ανθρώπους.

Υπηρεσίες

Έρευνα, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Ονοματοδοσία, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Εταιρική Ταυτότητα
S & Team -
S & Team -

Το όνομα

Ξεκινώντας την έρευνα, η κατεύθυνση μας από την αρχή, ήταν το όνομα της εταιρίας να περνάει απευθείας τον στόχο της. Οι μελλοντικοί πελάτες της, να μπορούν να αντιληφθούν άμεσα το αποτύπωμα των υπηρεσιών που θα λάβουν. Καταλήξαμε στο όνομα ODE. Μια ωδή στην δημιουργικότητα, μια ανάμνηση που θα σου μείνει για πάντα χαραγμένη.

Το λογότυπο και η οπτική ταυτότητα

Η φύση των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρία, αλλά παράλληλα και το όνομά της, μας έδωσαν την κατεύθυνση. Προσεγγίσαμε το λογότυπο, σχεδιάζοντας μια γραμματοσειρά με λεπτές γραμμές, θέλοντας να αποδώσουμε την ηρεμία αλλά και την υψηλή αισθητική των υπηρεσιών που θα προσφέρει η εταιρία. Η ωδή είναι ένα λυρικό ποίημα το οποίο στην αρχαιότητα απαγγελλόταν με τη συνοδεία μουσικής.
Γι’ αυτό αποφασίσαμε μέσα από το γράμμα “D” να δώσουμε την αίσθηση ενός μουσικού οργάνου και πιο συγκεκριμένα της λύρας. Η λύρα είναι το μουσικό όργανο του θεού της μουσικής, του Απόλλωνα που χάρισε το όνομά του στην πρωτεύουσα της Σίφνου όπου και εδρεύει η εταιρία. Χρωματικά κατευθυνθήκαμε στο μπρονζέ, για να χαρίσουμε την λάμψη που πρέπει στις ανάλογες εκδηλώσεις, και εφαρμόσαμε την ταυτότητα σε ειδικά χαρτιά και εφαρμογές επικοινωνίας της εταιρίας.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -