Υπηρεσίες branding για 5-στερο ξενοδοχείο στη μαγευτική Λευκάδα

ΠΟΡΤΟ ΓΑΛΗΝΗ RESORT

S & Team - Πόρτο Γαλήνη Resort

Η ιστορία

To ξενοδοχείο μας προσέγγισε με σκοπό την δημιουργία οπτικής ταυτότητας για το premium Ιταλικό εστιατόριο που διαθέτει, για το Ελληνικό μεζεδοπωλείο, καθώς και για τον επανασχεδιασμό της εικόνας του spa.

 

Yπηρεσίες

Ονοματοδοσία, Branding, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Εταιρική Ταυτότητα
S & Team -

Η ονοματοδοσία των εστιατορίων

Για να αποτυπώσουμε την υψηλή γαστρονομία του εστιατορίου, στραφήκαμε στο concept του καλά «κρυμμένου μυστικού», επιλέγοντας το όνομα «Segreto» που στα Ιταλικά σημαίνει μυστικό. Για το Ελληνικό μεζεδοπωλείο επιλέξαμε το όνομα «Μέτζο» που παραπέμπει στο concept του «μεζέ», καθώς σημαίνει μισή μερίδα.

S & Team -
S & Team -

Τα λογότυπα και η οπτική ταυτότητα

Για την οπτικοποίηση του Ιταλικού εστιατορίου, κινηθήκαμε με ένα σχεδιασμό που αποφέρει τον αέρα της Ιταλικής φινέτσας. Η sans-serif γραμματοσειρά με τους γεωμετρικούς όγκους και τις λεπτεπίλεπτες γραμμές δημιουργούν το ραφιναρισμένο ύφος που αναζητούσαμε, ενώ τα ειδικά κοψίματα στη τυπογραφία, επικοινωνούν την ιδέα του «κρυφού» και του «μυστικού». Επεκτείνοντας το σχεδιασμό και στην οπτική ταυτότητα, επιλέξαμε το μαύρο ως κυρίαρχο χρώμα για να ενισχύσουμε την ιδέα του «εκλεπτυσμένου», με τα ειδικά χαρτιά και τις χρυσοτυπίες να συμπληρώνουν την εικόνα.
Για το λογότυπο του Ελληνικού εστιατορίου, κινηθήκαμε σε ένα πιο καθαρό και ανεπιτήδευτο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στο Ελληνικό γράμμα «Ζ», το οποίο είναι ευανάγνωστο τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά. Για την εταιρική ταυτότητα αναπτύξαμε μια σειρά από εικονογραφίσεις οι οποίες εναρμονίζονται ιδανικά μέσα στο περιβάλλον όπως αυτό του παραδοσιακού μεζεδοπωλείου.
Για τον επανασχεδιασμό του λογοτύπου του spa, σχεδιάσαμε ένα σύμβολο που έχει ως βάση τα αρχιγράμματα του Sea Salt, που αποδίδονται ως κύματα—παραπέμποντας με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία του Spa, στην θέα και τη γαλήνη της θάλασσας.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -