Αποτυπώσαμε την ταυτότητα ενός ιδιαίτερου brand βασισμένοι στους κανόνες τις αρχιτεκτονικής

ELEPHANT DESIGN

S & Team - Elephant Design

Η ιστορία

Η Elephant Design δημιουργήθηκε το 2018, από την Ελένη Σφαντού και τον Πάνο Αλεξίου. Συνδυάζει δύο διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, την αρχιτεκτονική και τις γραφικές τέχνες και αποτελεί ένα χώρο όπου κάθε καλλιτέχνης μπορεί να εμπνευστεί και να δημιουργήσει. Για το λόγο αυτό, αισθάνθηκαν την ανάγκη να εδραιώσουν το δικό τους χώρο, ώστε να αποκτήσει η νέα τους συνεργασία τη βάση για κάθε ενδεχόμενη δημιουργία. Βασισμένοι στην ιδέα αυτής της υλοποίησης, χρειάστηκαν την δική μας κατεύθυνση.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Σήμανση, Συγγραφή Κειμένων
S & Team - Branding για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Branding για αρχιτεκτονικό γραφείο

Το λογότυπο και η εταιρική ταυτότητα

Το όνομα ‘Elephant Design’, μας κατεύθυνε στο ‘σήμα’ που θα έφερε το λογότυπο της εταιρείας. Δημιουργήσαμε ένα γραμμικό σήμα, με αρχιτεκτονικά στοιχεία. Χρωματικά, επιλέξαμε τις αποχρώσεις κίτρινου και γκρι για να υπογραμμίσουμε τον έντονο χαρακτήρα του συγκεκριμένου γραφείου. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό επαγγελματικών καρτών με τη μέθοδο του λαμιναρίσματος, οι οποίες αποτελούνται από ειδικά χρωματιστά χαρτιά. Επιπλέον, σχεδιάσαμε τη σήμανση για τον επαγγελματικό χώρο, κείμενα για τα έντυπα αλλά και το website, ώστε να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Elephant Design, στο κοινό της.
Διαβάστε επίσης το case study για το σχεδιασμό ιστοσελίδας της Elephant Design.

S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Δημιουργία ταυτότητας για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για αρχιτεκτονικό γραφείο
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για αρχιτεκτονικό γραφείο

Testimonial

Ο ρόλος του Αρχιτέκτονα είναι αρχικά να παρατηρήσει την ψυχοσύνθεση του ανθρώπου που έχει απέναντί του και να καταλάβει τις επιθυμίες του. Όταν αρχίσει να σχεδιάζει, αυτό δεν γίνεται μόνο σε δύο διαστάσεις, σε μήκος και σε πλάτος. Ο σχεδιασμός έχει πολλές διαστάσεις. Στο πρώτο μας ραντεβού με τον Βαγγέλη συνειδητοποιήσαμε ότι και ο σχεδιασμός ενός brand έχει αντίστοιχα πολλές διαστάσεις και παραμέτρους. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο για εμάς να μπορέσουμε να περιγράψουμε την ιστορία του γραφείου μας πίσω από το όνομα και τον χαρακτήρα του «Ελέφαντα», αυτού του συμπαθούς θηλαστικού.
Με την S & Team ήταν η πρώτη μας συνεργασία και το αποτέλεσμα ενός ευφάνταστου λογότυπου ήταν για μας η εκπλήρωση μιας πολύχρονης ιδέας γύρω από την αρχιτεκτονική πρακτική και την φιλοσοφία μας για αυτήν. Ήμασταν μαζί σε όλη την διαδρομή, όχι μόνο για τον σχεδιασμό του λογοτύπου αλλά και για την δημιουργία ενός νέου concept brand και του site μας, που είναι το παράθυρο μας προς τον κόσμο.

Η S & Team χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη γραμματοσειρά, σχεδιάζοντας έναν στυλιζαρισμένο ελέφαντα, που μοιάζει και με κάτοψη, και χρησιμοποιώντας το αγαπημένο μας κίτρινο χρώμα κατάφερε να περάσει την «αισιοδοξία» της Elephant Design στο λογότυπο της. Ο Βαγγέλης ήταν δίπλα μας σε όλη την διαδρομή και η αισθητική του περιλαμβάνει ένα απλό, αλλά “to the point” λεξιλόγιο. Και αυτό φαίνεται και στα θετικά σχόλια που λάβαμε από τους φίλους και τους πελάτες μας.
Η συνεργασία μας με την S & Team εξελίχθηκε σε μια πολύ όμορφη φιλία και ευελπιστούμε να κάνουμε πολλά συναρπαστικά πράγματα στο μέλλον.
“They say an elephant never forgets. What they don’t tell you is that you never forget an elephant.”

Ελένη Σφαντού, Πάνος Αλεξίου
Founders, Elephant Design