Μία σύγχρονη σχεδιαστική ματιά σε ένα κατεξοχήν παραδοσιακό ελληνικό προϊόν

ΔΑΣΥΡΑΣ

S & Team - Δασύρας

Η ιστορία

Αφορμή για την πρώτη γνωριμία με την οικογένεια Δασύρα ήταν η συνεργασία μας για το σχεδιασμό της συσκευασίας espresso. Μόλις ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και η παραγωγή του εσπρέσο DASH, δεν άργησαν να αντιληφθούν ότι έπρεπε να ακολουθήσει και ο επανασχεδιασμός των υπόλοιπων συσκευασιών, γιατί διαφορετικά θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία σύγχυση όσον αφορά τη συνολική ταυτότητα της εταιρίας. Έτσι και δεδομένου της εξαιρετικής πρώτης συνεργασίας μάς ανέθεσαν και τον επανασχεδιασμό της συσκευασίας του ελληνικού καφέ Δασύρας.  

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντων
S & Team -
S & Team -

Το λογότυπο & η συσκευασία

Για το λογότυπο αξιοποιήσαμε το αρχικό γράμμα ‘δ’ του ονόματος της βιοτεχνίας, το οποίο σχεδιάστηκε για να παραπέμπει σε φλιτζάνι ελληνικού καφέ που αχνίζει. Πολύ συνειδητά αποφύγαμε τη χρήση της κλισέ φωτογραφίας του φλιτζανιού σε ένα παραδοσιακό σκηνικό. Εξάλλου κατά μία έννοια το λογότυπο εξυπηρετεί τον σκοπό της φωτογραφίας, ακόμη κι εάν το κάνει με έναν πιο αφαιρετικό τρόπο. Επίσης, δεν θέλαμε να προσθέσουμε πολλά ΄διακοσμητικά’ στοιχεία στη συσκευασία, το μαύρο χρώμα έχει κυρίαρχο ρόλο, επικοινωνώντας την έντονη, αυθεντική γεύση του ελληνικού.   

S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για Ελληνικό καφέ
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για Ελληνικό καφέ
S & Team - Δημιουργία λογοτύπου για Ελληνικό καφέ
S & Team - Δημιουργία brand καφέ
S & Team - Δημιουργία brand καφέ
S & Team - Δημιουργία brand καφέ
S & Team - Δημιουργία brand καφέ

Testimonials

Μια συνεργασία πραγματικό λίθο στην “ανανέωση” της επιχείρησή μας!!! Κυρίως το φιλικό περιβάλλον η υπομονή και φυσικά ο επαγγελματισμός της ομάδας ήταν αυτά που συναίνεσαν, ώστε να ευδοκιμήσει αυτή η συνεργασία και να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα! Ύστερα από μια πολυετή εμπειρία στο χώρο του καφέ η επιχείρησή μας

ξαναγεννήθηκε με την δημιουργία νέου logo brand!!!! ….και αυτό ήταν μόνο η αρχή, διότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που υπόσχεται μόνο καινοτόμες ιδέες!!!

Αθανάσιος Δασύρας
Ιδρυτής