Δημιουργία ονόματος και συσκευασίας που επισημαίνουν την αγνή προέλευση του μελιού

PURE MOTHER BEE

S & Team - Pure Mother Bee

H ιστορία

Τα αδέρφια Γονίδη διατηρούν μία οικογενειακή μελισσοκομική επιχείρηση στην Κύθνο, παράγοντας αποκλειστικά βιολογικό μέλι θυμαριού. Όταν το μέλι τους ξεκίνησε να διακρίνεται σε διεθνείς διαγωνισμούς, αποφάσισαν ότι ήρθε η στιγμή για την δημιουργία brand name και να δημιουργήσουν το δικό τους brand. Κάπου εκεί συναντήθηκαν οι δρόμοι μας.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Επιλογή Ονόματος, Δημιουργία Tagline, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντων, Συγγραφή Κειμένων, Φωτογράφιση, Σχεδιασμός προωθητικού υλικού
S & Team -
S & Team -

Το όνομα

Πριν ξεκινήσουμε την έρευνά μας για την δημιουργία brand name, δοκιμάσαμε πρώτα δύο γεμάτες κουταλιές από το μέλι τους για έμπνευση. Αποφασίσαμε από κοινού ότι το όνομα ‘Pure Mother Bee’ ήταν η ιδανική επιλογή, κι αυτή που αντικατόπτριζε καλύτερα τις αξίες του μελιού τους. Το Pure Mother Bee, εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία, περιλαμβάνει την έννοια της αγνότητας, δεδομένου ότι το μέλι τους είναι 100% βιολογικό, ενώ η λέξη ‘mother’  (=μητέρα) δημιουργεί συνειρμούς μίας σχέσης τρυφερότητας και φροντίδας.

Το λογότυπο

Τα περισσότερα λογότυπα που αφορούν συσκευασίες μελιού, εμπεριέχουν το σχεδιασμό μίας μέλισσας. Αλλά θεωρούσαμε ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο στη συγκεκριμένη συσκευασία, τουλάχιστον όχι με προφανή τρόπο. Εξάλλου το όνομα, λόγω της λέξης Bee, προδίδει το είδος τους προϊόντος. Το λογότυπο του ‘PureMotherBee’ προκύπτει από τον συνδυασμό του γράμματος B (από τη λέξη ‘bee’) και του προφίλ μίας γραμμικής μέλισσας.

Η συσκευασία

Ο σχεδιασμός της συσκευασίας, έπρεπε να συμβαδίζει τόσο με το όνομα όσο και με το λογότυπο και κατ’ επέκταση να ενσωματώνει την έννοια της αγνότητας. Για αυτό ακριβώς το λόγο δώσαμε ‘αρκετό χώρο στο λευκό’. Επιλέξαμε ένα στενό και μακρύ μπουκάλι για να επικοινωνεί τη ‘φίνα’ γεύση του μελιού και δημιουργήσαμε με ειδική κατασκευή ξύλινο καπάκι για να υπογραμμίσουμε τον 100% φυσικό χαρακτήρα του. Το κοπτικό του φτερού της μέλισσας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την εξήγηση του λογοτύπου.

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -

Testimonial

Η συνεργασία με την S & Team ως χαρακτηριστικό της είχε τον επαγγελματισμό σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα της δουλειάς της S & Team μας ενθουσίασε ενώ το προϊόν μας απέκτησε «ταυτότητα» και τα σχόλια των πελατών μας υπήρξαν μόνο κολακευτικά, γεγονός που επιβεβαιώθηκε

από τις πωλήσεις μας. Ευχαριστούμε και θέλουμε να σας έχουμε δίπλα μας και στα επόμενα βήματά μας.

Δημήτρης και Γιάννης Γονίδης
Μελισσοκόμοι, Pure Mother Bee