Δημιουργία ονόματος και σχεδιασμός συσκευασίας ελαιόλαδου με σκοπό την Βορειοευρωπαϊκή deli αγορά

OATH OLIVE OIL

S & Team - Oath Olive Oil

Η ιστορία

Μετά από εκτενή έρευνα σε γραφεία branding, οι αδερφές Μπαγλατζή επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας για το σχεδιασμό της συσκευασίας λαδιού τους. Με σπουδές στη φυσική και στη γεωπληροφορική και μία γενικότερη επιστημονική θεώρηση των πραγμάτων, έχουν «στήσει» σε συνεργασία με τους γονείς τους μία οικογενειακή καλλιέργεια ελιών σε συνδυασμό με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την επεξεργασία ενός ιδιαίτερα ποιοτικού, βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Επιλογή Ονόματος, Δημιουργία Tagline, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας, Σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντων, Συγγραφή Κειμένων
S & Team - Επιλογή ονόματος για ελαιόλαδο
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι

Το όνομα

Όπως ήταν φυσικό, η επιστημονική αντίληψή τους επηρέασε τον τρόπο σκέψης μας για την ονοματοθεσία του προϊόντος. Επιλέξαμε από κοινού το όνομα ‘oath’ (όρκος), θεωρώντας το ιδανική πρόταση από διάφορες απόψεις. Πρόκειται για ένα τολμηρό όνομα που εκφράζει την αφοσίωση με την οποία η οικογένεια παράγει το ελαιόλαδό της. Παράλληλα κρύβει μία υπόσχεση, μία δέσμευση τόσο απέναντι στους ίδιους τους εαυτούς τους όσο και στους καταναλωτές ότι θα προσφέρουν πάντα ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας.

Τα λογότυπα

Έχοντας υπόψη μας ότι το όνομα ‘oath’ έχει βαρύτητα από μόνο του, δεν θέλαμε να το ‘φορτώσουμε’ με ένα βαρύ λογότυπο. Δημιουργήσαμε στο ‘t’ ένα διακριτικό σταυρό, ένα εμβληματικό σύμβολο που συνδέεται με τη διαδικασία του όρκου.
Παράλληλα με το λογότυπο του ελαιόλαδου αναλάβαμε και τον σχεδιασμό του λογότυπου του κτήματος, το οποίο αποτελεί τον συνδυασμό των αρχικών γραμμάτων ‘B’ και ‘Ε’ (Baglatzi Estate), σχηματίζοντας ένα αφαιρετικό δέντρο με μονοκονδυλιά, και το οποίο χρησιμοποιείται εν είδει σφραγίδας.

Η συσκευασία

Μετά από συζήτηση με τις αδερφές Μπαγλατζή, αποφασίσαμε ότι έπρεπε να εστιάσουμε στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελαιόλαδου. Επιλέξαμε το κλασικό μπουκάλι Dorica και η λευκή ετικέτα καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη επιφάνεια του μπουκαλιού, επικοινωνώντας την αγνή ποιότητα του λαδιού. Το λογότυπο έχει τον ‘πρωταγωνιστικό’ ρόλο, χωρίς να προσπαθεί να ‘επιβληθεί’. Στην πίσω πλευρά της ετικέτας διακρίνεται το κείμενο του όρκου των αδερφών Μπαγλατζή για σταθερά υψηλή ποιότητα, ο οποίος σφραγίζεται με το ανάγλυφο σήμα του κτήματος. Το καψύλλιο λευκό και αυτό, με την αναγλυφοτυπία στο πώμα αποτελεί μία επιπλέον λεπτομέρεια που ντύνει τη συσκευασία. Τέλος, το καρτελάκι περιέχει πληροφορίες, όπως κωδικό εντοπισμού και για πρακτικούς λόγους μπορεί να αποσπαστεί από την υπόλοιπη συσκευασία. Έτσι ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός συσκευασίας ελαιόλαδου για την αγορά της Ευρώπης.

S & Team - Branding για λάδι
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι
S & Team - Δημιουργία κειμένων για συσκευασία ελαιόλαδου
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι
S & Team - Σχεδιασμός συσκευασίας για λάδι

Testimonial

Από την αρχή της συνεργασίας μας με την S & Team, όλη η ομάδα άκουγε, σκεφτόταν και καθοδηγούσε τη διαδικασία δημιουργίας του brand μας. Το χαμόγελο στα πρόσωπά μας δεν αποδεικνύει μόνο ότι είμαστε χαρούμενοι με τη συνεργασία αλλά και με το αποτέλεσμα, δηλαδή τη δημιουργία συσκευασίας για το βιολογικό ελαιόλαδο Oath.

Η S & Team είναι πάντα σταθερή στο τρίπτυχο: «Άκου – Σκέψου – Κάνε το πράξη»!

Αλκυόνη Μπαγκλατζή
Managing Director, Baglatzis Estate