Σχεδιασμός συσκευασίας μελιού που μιλάει απευθείας στην καρδιά των foodists

TWELVE BEES

S & Team - Twelve Bees

Η ιστορία

O Θοδωρής Καφαντάρης ξεκίνησε τη μελισσοκομία από χόμπι και αγάπη για τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Με τον καιρό και αποκτώντας περισσότερη εμπειρία, έφτασε στο σημείο να παράγει τρία είδη μελιού σε ικανοποιητικές ποσότητες, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να δημιουργήσει μία σειρά συσκευασιών για να τη διαθέτει σε μικρά παντοπωλεία και καταστήματα delicatessen. Ζήτησε, λοιπόν, από εμάς καθοδήγηση τόσο για το όνομα όσο και τη συσκευασία των μελιών του.

Yπηρεσίες

Research, Brand Strategy, Τοποθέτηση Brand, Επιλογή Ονόματος, Σχεδιασμός Λογοτύπου, Σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντων, Σχεδιασμός Εικονογραμμάτων
S & Team -
S & Team -

Το όνομα

Μέσα από αναλυτική έρευνα για την κοινωνία και τον κύκλο ζωής της μέλισσας, ανακαλύψαμε μία ιδιαίτερα εντυπωσιακή πληροφορία: ότι κάθε μέλισσα – εργάτης παράγει μόνο 1 γραμμάριο μελιού κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής της. Γεγονός που σημαίνει ότι για κάθε κουταλιά μελιού έχουν αφιερώσει τη ζωή τους 12 μέλισσες. Το όνομα 12  bees, επιπλέον, εκπροσωπεί τις αξίες του πελάτη μας, τη σχέση που έχει αναπτύξει με τα μελίσσια του αλλά και την απόφαση να κρατήσει την παραγωγή του μικρή και ελεγχόμενη.

Το λογότυπο & η συσκευασία

Το λογότυπο, το οποίο αποτελείται από μία γραμμική μέλισσα πάνω από ένα κουτάλι, έχει επεξηγηματικό ρόλο, βοηθώντας την κατανόηση του ονόματος. Η συνέχεια ήταν ο σχεδιασμός συσκευασίας μελιού. Μέσω του σχεδιασμού της συσκευασίας, θελήσαμε να επικοινωνήσουμε ότι πρόκειται για ένα μέλι, το οποίο έχει υποστεί την ελάχιστη δυνατή επεξεργασία. Για αυτό το λόγο, χρησιμοποιήσαμε υλικά όπως χαρτί kraft για τα καρτελάκια και σπάγκο, ο οποίος δένεται γύρω από τη συσκευασία. Τα φυσικά αυτά υλικά έρχονται και ισορροπούν μαζί με το αυστηρό λογότυπο και τα σήματα του εκάστοτε είδος, δημιουργώντας στο σύνολο μία εικόνα ενός ακατέργαστου μεν αλλά ποιοτικού μελιού.  

S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -
S & Team -

Testimonial

Ήταν μεγάλη μας χαρά η συνεργασία με την S & Team για τη δημιουργία brand και συσκευασίας για το μέλι μας. Το αποτέλεσμα ήταν άψογο και αντιπροσωπευτικό της συνολικής προσπάθειας της ομάδας της S & Team.
Το εύστοχο όνομα «12bees» και η υπέροχη συσκευασία ανέδειξαν τον «ακατέργαστο και

αγνό χαρακτήρα» του μελιού μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τις ιδέες, το χρόνο και την υπομονή σας. Και μη νομίζετε θα συναντηθούμε και για το επόμενο κεφάλαιο…

Θοδωρής Καφαντάρης
Μελισσοκόμος, 12 Bees